Friday, October 28, 2011

27 OCTOBER 2011 ♥


Tiada ape yang lebih menarik selain dari hang out nan awak .
Cuma mungkin salah saya ,
Saya terlalu sensitive dan emosional
Membuatkan kite agak moody .
Tak , bukan salah awak .
Awak dah cuba untuk happykan saya .
Cume saya agak ego .
Maafkan saya .
Saya tunggu awak cuti 3hb nie : )


while waiting him :)
*dengan muka tak malu ,
try shawl macam nie ,
yang aku sendiri tak pernah pakai :)
asal nampak cermin jep , mula lah :D

26 OCTOBER 2011 ♥

Ibu nan ayah aku rupanya dah bape nta anniversary dia .
*hahaa . tak ingat laa .
So , memandangkan hari nie anniversary
Dan esoknye pula birthday ibu ,
Aku bawak diaorg makan makan kat Mama Seafood Rawang .
Dah lame tak keluar makan nan family .
Setakat makan makan , apalah sangat nak dibandingkan 
dengan apa yg diaorg dah bagi aku makan selama nie : )


22 OCTOBER 2011 ♥


Genap dua tahun saya bersama awak .
Banyak dugaan kita tempuh bersama .
Banyak pengajaran yang saya belajar dari awak .
Banyak pengorbanan awak untuk saya .
Cukup saya katakan ,
Saya bahagia dan bersyukur gila mengenali diri awak .
Dan menjadi antara orang terpenting dalam hidup awak .
Saya hargai apa yang awak telah lakukan untuk saya .
Maaf atas salah silap saya selama ini .
Btw , terima kasih untuk satu hari yang cukup ‘bermakna’ ini : )



i do love you , amirul ashraf :)

Saturday, October 22, 2011

22 October 2011 ♥

HAPPY 2nd ANNIVERSARY !
thanks for today sweetheart !
seriously , i do love you 

Tuesday, October 18, 2011

the day ♥

hari nie , bekerja seperti biase .
cuma memulakan hari dengan agak ceria -.-"
sarapan hari nie , perghh !
nasi lemak 1.5 ,
karipap entah berape ketul ,
milo panas satu mug .
alhamdullilah tahan sampai malam .
but now , i'm starving -.-"
okey , abaikan .

tadi mase break , aku keluar nan kak ros .
buat ape ?
jalan jalan cari pasal laa .
hahaa . tidak laa .
saya BUDAK BAIK :)
*percaya laa -.-"
okey , trust me .
aku buat bende yang aku tak penah terfikir pown .
apekejadahharamkaucakapnie ?
hahaa .
let it be a secret first , okey ? :)

before aku keluar break tue ,
aku busy nan customer order and take away cake .
suddenly , ali datang .
terkejot mak nokk -.-"
dulu datang seorg ,
tp hari nie dia datang bawak ex dia ,
merangkap ex kawan sekerja aku -.-"
dup dap dup dap dup dap dup dap 
sejuk sejuk juga laa tangan aku .
then , saje nak elak elak nan diaorg ,
aku pown melayan laa kak ros main poco poco kat belakang :D

video



*please rotate your lappy or PC , thank you :)

hahaa . malu malu jep .
poyo betol :D

#DONE ! :D

Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah


okey , nampak ?
bile aku tengok nie ,
mate aku tibe tibe rase panas bergenang dan menitik air mata .
hahaa -.-"
dulu , bile kawan kawan pegi stadi ,
aku sedih sebab tak dapat .
now , bile aku dah dapat ,
sumpah tak ready nak pergi .
sumpah aku tak nak tinggalkan SR nie .
kauorg nampak tak course ape ?
KEJURUTERAAN ELEKTRONIK PERUBATAN 

 Proses pengajaran dan pembelajaran merangkumi kuliah, kerja-kerja amali, tugasan dan projek. Kesemua pelajar diwajibkan menjalani latihan industri selama satu semester bertujuan memberi pendedahan tentang suasana kerja yang sebenar, menghubungkaitkan kefahaman teori dan amali yang telah dipelajari serta mengamalkan kemahiran insaniah. Struktur kursus ini menyokong pendekatan menyeluruh terhadap pembangunan modal insan yang menekankan bukan sahaja ilmu pengetahuan dan kemahiran tetapi juga nilai etika, minda yang progresif dan kesedaran budaya yang tinggi.Kursus ini direkabentuk bagi melahirkan tenaga kerja separa professional yang berkemahiran tinggi dalam bidang kejuruteraan elektronik. Pelajar dibekalkan dengan asas yang kukuh mengenai pengetahuan dan kemahiran dalam kejuruteraan elektrik dan elektronik. Selain dari mengikuti modul asas kejuruteraan elektrik dan elektronik, pelajar akan melengkapkan dengan kemahiran penting yang lain melalui modul seperti keselamatan industri, rekabentuk terbantu komputer, pengaturcaraan dan pengurusan. Di peringkat akhir pengajian pelajar akan mengikuti modul yang menjurus kepada pengkhususan dalam bidang elektronik perubatan.Kursus ini menawarkan modul-modul pengkhususan dalam bidang elektronik perubatan seperti Fisiologi, Pengukuran Fisiologi, Pengimejan Perubatan, Amalan Sistem Perubatan dan Sistem Klinikal Gunaan. Modul-modul elektrif seperti PLC, Mesin Elektrik, Elektronik Kuasa, Sistem Multimedia, Analisis Litar, Sistem Komunikasi, Kawalan Motor, Sistem Mikrokomputer, Gelombang Nikro dan Isyarat & Sistem juga ditawarkan sebagai pilihan kepada pelajar. 
  
what the hell is that ? -.-"

it's okey , aku dah ajar diri aku untuk minat bahagian mcm nie .
minat tak penting .
masa depan lagi penting .
perempuan sekarang kne ade kerja .
tak boleh nak harapkan lelaki jep .
sebab tak tentu lagi laki tue akan kekal nan kite seumur hidop kite :')
*hope kite tak macam tue .
tak ape laa .
buat mase nie aku tggu dulu result dari SPA tue .
kalau tak dapat sane tue ,
baru aku pegi politeknik nie .
heyy , politeknik pown not bad laa !
*cakap tak ikhlas -.-"
tak ape laa .
saya terima :D
  



nampak tak ape atas nie ? :)

S is for SYAHIDA .
SYAHIDA is a STRONG girl .
STRONG like SUPERMAN !

p/s : i do love you , my superman ;)


Saturday, October 15, 2011

please stay with me ♥ #part two











p/s : terharu laa awak :')
terima kaseh .
sumpah , saya sayang awak sangat !  ♥

Friday, October 14, 2011

vintage ♥

vintage clothing is a generic term for new or second hand 
garments or originating from a previous era .


GOOGLE TRANSLATE :
pakaian vintaj ialah istilah generik bagi pakaian baru 
tangan atau kedua yang berasal dari era sebelumnya .

so , kauorg da tahu laa vintage tue ape ?
NOPE ! bukan vintage yang WINE tue laa -.-"
act , dia sejenis fashion .
okey , maybe aku lambat tahu .
so , do i care ? -.-"
hahaa CHILLAX ! :D
seriously , aku suka tgok fashion nie .
comel gila  ♥.♥
tapi , aku tak berani laa nak try fashion nie :)
sebab ?
sebab aku tak berani laa :D
see , kalau kauorg tgok laa kan .
sekarang nie trend yg burung burung hantu tue .
bende tue dah lame dah .
tapi bile seorg dah start kan balek , 
semua orang pown start balek :)
that should we call it 'FENOMENA'  :D
buat mase nie ,
aku selalu buka satu blog nie .
diaorg buka booth jual barang vintage .
dekat mane , itu aku tak pasti .












style laa diaorg kan ? :)
aku suka gile tgok muke budak yg pakai skirt pink tue .
cute and awesome :)



nanti aku try dapatkan satu :)


cer pergi kat facebook diaorg .
tgok picture or ape ape ke .
nnt mesti kauorg akan tekan button 'LIKE'  :)


this is what we call HOBBY :) # part 2

masa lapang aku selain waktu break
ialah waktu dah habis kerja .
dan , inilah hobby aku :)
*bila dah perasan lawa , cun , comel dan cantik -.-"



















sekian terima kasih .
attention : gambar ini tidak diedit :)

cinta muka buku --> putus di twitter :)


video

video


kreatif kan remaja zaman sekarang ?
senang jep nak jadi famous .
buat video ,
nyanyi ke ,
make up tutorial ke ,
shawl tutorial ke ,
ape ape laa .
upload kat youtube .
dah jadi famous .
agak agak nak try boleh tak ?
hehee :D

Thursday, October 13, 2011

this is what we call HOBBY :) # part 1

apa itu hobi ?

hobi adalah ,
satu perkara yang kita selalu buat ketika masa lapang .
masa lapang saya adalah masa saya break ketika kerja .
dan serious tak tipu ,
inilah hobi saya sekarang :)


oldtown white coffee , rawang .
that is something like CURRY MEE :)


secret recipe , rawang .
that is wafer ZIP chocolate plus strawberry :)


secret recipe , rawang .
that is SUBWAY :)

  secret recipe , rawang .
that is CHICKEN CORNISH ORIGINAL :)


mcdonald , rawang .
that is SPICY CHICKEN MCDELUXE :)


oldtown white coffee , rawang again .
that is same like shown above :)


mama seafood , rawang .
that is NASI GORENG PADPRIK :)


pizza hut , rawang .
that is the new one .
i forgot laa what it's name :)


secret recipe , rawang .
that is KENTUCKY FRIED CHICKEN 
as known as KFC :)


hometown : sungkai , perak .
that is RENDANG and NASI HIMPIT :)

p/s : semakin chubby ?
yupp , that's me ! -.-"