Monday, March 28, 2011

Secret Recipe Part 10 ♥

semalam tengok punch card baru untuk bulan april . 
ehh ehh , kak risya da tukar aku jadi budak full time laa :)

p/s : mia , gaji aku tak kua lagi laa . hari rabu nnt . 
teka teki kau laa ape laa . hahaa . khamis nnt oke ? ;)

♥♥♥♥♥♥♥
































Sunday, March 27, 2011

Secret Recipe Part 9 ♥

oke . hari tue aku ade post yang mengatakan ade budak baru masok kan ? btw , dia tak masok pown . hari yang dia patot keje tue , dia tak datang . then , kak risya call , tapi dia off phone and and tak angkat call pown . so , maknenye dia tak nak keje laa kan . lantak dia laa . then , hari nie , ade budak baru laen masok . dalam umo 20an kot . aku pown tak tawu yang mane sebab ramai yang minta . tapi kak risya amek yang 20an jep . so , kejap lagi laa baru aku kenal . 

p/s : ehh , dengar cite gaji aku dapat hari nie laa . nta nta . tak tawu :D

Friday, March 25, 2011

ape ape jep laa -.-"

hahaa . perasan tak yang entry aku bawah nie tak ade kne mgene nan tajuk ? hee . act , aku nak cakap bende laen . tapi story bende laen . hmm . result da dapat . and aku bersyukur high high laa sebab result aku , aku rase oke :) . tapi , aku nak amek course seni kulinari . the problem is , parents tak bagi ! ibu nan ayah aku suro amek course nursing sebab itu lebih menjamin . oke fine . amek nursing -.-"

semalam , aku start laa keje mcm biase . tapi kakak kakak sr sume bising tanye result bape . hahaa . dengan muke tak malu aku cakap laa result aku tue . tapi yang best nye ialah , ramai cikgu cikgu aku datang makan kat situ hari tue :) . ade cikgu fatimah , cikgu jay malar , cikgu alifah , cikgu fuziah , cikgu maznah , cikgu rose suzaini nan sape nta lagi seorg tue . tak ingat name laa :) . jenuh laa amek order mereka . yang cikgu maznah laa . order satu satu . penat aku ulang alik semate mate dia punye order jep . cikgu rose bawak laa anak bujang dia tue . abdul rahman . perghh . laen gile muke . tak cam aku . da laa tinggi like galah ! swear tak tipu ! rambut dia panjang kot . then pakai snowcap . err .

p/s : ehh kau . terima kaseh belanje mcd :)

Wednesday, March 23, 2011

masa hadapan -.-"




Hahaa . motif ? act , aku malu nak tunjuk result aku . yelaa . tak sebagus kauorg kan . tapi aku bangge laa juge . subject yang aku tak pena lulus dapat credit . bersyukur laa wehh ! oke laa . janji nan mereka sume amek pkol 2 . tapi nak buat macam mane , kawan melayu tapi cakap ade keling sikit . hahaa . pkol 3 baru datang . then , da amek result , jumpe cikgu cikgu sume , gerak pegi rawang . complete all the girls ! yeahh . lepas nie . bile lagi nak lepak macam nie . tapi kan , yang hebat nye , aku pegi rawang naek moto . perhatian , naek moto oke ? hahaa . shima bawak . perghh . takot gile . tapi alhamdulillah laa selamat . yelaa . penat laa nak tunggu bas . sebab mereka yang laen naek kete nan aeno -.-“ .

Then , pegi mcd . makan makan , gosip gosip , snap snap . biase laa kan : ) . kemudian , gerak ke bintang gemilang pula . nyanyi nyanyi and snap snap lagi : ) . tapi aku kejap jep . then , aku follow mia pegi kacau a.d dengan ‘adek’ dia dengan ‘adek’ dia punye adek . hahaa . paham ? tak ? ade aku kesah ? hahaa . poyo jep . then masok BG balek . nyanyi and snap lagi : ) . da habes tue , kua laa . tak kan nak stay situ pula kan . jalan and snap lagi . hahaa . tibe tibe , terpandang awan . wahh , mendung laa . aku , shima nan fatin bla laa . minah rempit kan ? hahaa . jangan nak rempit sangat laa kan . gerak balek , otw tue da hujan . shima bawak laju . takot aku . jalan licin kan -.-“

Naseb baek selamat . tapi tumpang rumah shima jap . tengok anak buah dia baru lahir . comel gile . merah merah lagi muke dia . baby boy . rayyan ape nta name dia -.-“ . lupe . hahaa . da oke sikit , baru gerak balek uma nan fatin . around pkol 7.30 kot sampai uma . oke girls , enjoy sangat hari nie : )

Special thanks to :

Nurhalina sebab menghabeskan duet sebanyak RM1++ belanje makan . yelaa . 5 spicy chicken mcdeluxe dengan 3 mcchicken serta 8 mcflurry : )
Fatin rahim sebab menghabeskan RM28 untuk bilik karoeke taraf VIP : )
Tak lupe , ariff nor sebab sudi jadi photografer kiteorg yang banyak songeh nie : )

End of story , iloveyouallgirls !

p/s : gambar tak ade sebab tuan punye camera tak masok kan lagi -.-“
nnt baru upload oke ?
if kauorg nak tengok laa .
kalau tak nak , pegi maen jaoh jaoh ! -.-“

Tuesday, March 22, 2011

Monday, March 21, 2011

tomorrow -.-"

yeahh . seperti yang keluar dalam tv , adalah dimaklumkan bahawa esok keluar nye result spm . perghh . cuak gile bhai . bile ingat ingat kan , aku rase dup dap dup dap gile kentang laa -.-" . aku dapat rase yang result aku mesti terok laa ! yelaa . aku tak pandai macam kau , kau , kau dan kau . so , ape nak jadi , jadi laa . tak bole nak elak kan . just nak minta satu , " ayah , bole tak along nak pegi amek result tue sorg ? " -.-" . tak kan bole punye -.-"

Sunday, March 20, 2011

:)

yeahh !
miza da masok keje balek
and
seorg lagi staff baru masok 
:D

Friday, March 18, 2011

Secret Recipe Part 8 ♥

hari nie aku masok pkol 12 tapi pkol 10 da gerak . awal kan ? :) act , aku teman ayah aku g klinik . then , dalam pkol 1130 aku da masok sr . lepak lepak dulu jap . bosan . hari nie sume same mcm biase . just busy sikit sebab ade delivery cake . 

around pkol 5lebih tadi , kecoh sikit laa . sebab customer bagi duet palsu . dia dtg nan laki dia kot . chinese . then dia take away makanan . grilled black pepper chicken nan spaghetty kot . then dia amek slice marble cheese . then , tgh busy busy tue , kak risya perasan duet rm50 tue laen . tapi before tue , ramai kat kaunter nak bayar . tapi cine tue da bising bising cakap makanan dia tak siap lagi . pade hal baru punch order dia . sumpah baru . muke laki dia pula da berkerut kerut , tak ddok diam . bile makanan dia siap jep , dia teros amek and bla . dia bla bukan jalan taw , tapi lari lari sikit . kalau betol dia bayar duet betol , mesti dia tggu marble cheese dia right ? haihh . before tue pula , aku buat hal . hahaa . aku da punch order satu customer tue . then dia bayar laa . tapi aku masok kan nilai duet dia laen . ptot nye aku bagi dia baki rm20.20 . tapi aku bg dia rm0.20 jep . hahaa . tak pasal pasal dia dtg amek duet balek . sorry . btw , awak comel laa . hahaa . bukan aku cakap . tapi dia cakap . hahaa . ngokk . 

after kecoh kecoh pasal duet tue , baru laa aku g break . dalam pkol 6 . late kan ? hahaa . bosan gile break sorg sorg . cakap sorg sorg , gelak sorg sorg . hahaa . gile . then , ade laa 2 mamat mane nta tibe tibe ddok depan meja aku . gedik gedik nak kenal , minta numb laa bagai . naseb baek mamak tue dtg amek order . then teros aku cakap kat dia , "diaorg kacau saye laa . saye makan laen tempat laa " . hahaa . teros kene halau budak tue . aku bukan ape . tak ade mood laa . pandang sane sini ingat dia . err -.-" 

oke . gtg . esok keje 10pagi until 11malam . ape ? result nak dekat ? result ape ? saye tak pena amek exam spm pown -.-"

Thursday, March 17, 2011

-.-"

5 MORE DAYS TO GO !
hell yeah ! -.-"

Secret Recipe Part 7 ♥

hari nie lunch , customer tak ramai . malam tadi baru ramai . well , aku da pandai tulis kat atas cake laa . mule mule , customer dtg nak beli whole cake . then dia nak tulis laa HB laa ape nta . kak aini nan kak puah jep yang ade time tue . aku panggil panggil bole dia buat bodoh . hahaa . last last kak aini cakap , kau tulis laa . akak banyak keje . so , aku pown dengan tangan terketar ketar , tulis laa . perghh . naseb baek customer tue cakap cantek :) . da tue , aku kemas kemas laa meje . around pkol 4 mcm tue , mia dtg . terkejot aku . teros aku minta nak break kat kak aini . hahaa . so , gerak laa nan hanis , mia and a.d ke old town :) . phewwitt . a.d bawak kete laa . hahaa . next week punye next week kite hangg jom ;) . then lepak lepak makan makan kat old town . masok jep keje balek , aku teros kejar punch card . hahaa . lambat 7minit kot . hahaa . 7minit jep pown . gelabahh -.-" . hahaa . then , before balek tadi , aku dapat tugas baru :) . kire cake . bape lagi yang tinggal . so far , aku da pandai cash out , settle kan credit card , settle kan cake delivery . tue yang kak puah cakap , "wahh shida , nanti naek pangkat laa kau . jadi supervisor " . hahaa . tak nak laa kak puah . saya nak jadi budak part time sahaje :)

p/s : keje buat saye lupe masalah peribadi :)

Wednesday, March 16, 2011

Contest Adik-Beradikku Yang Cute

Syarat-syarat yang perlu dipatuhi : 


>>> Mesti follow blog nie!!tapi kalo tak suka follow,tidak diwajibkan.Markah akan ditolak.Haha
>>>Buat satu entry dengan tajuk "Contest Adik-Beradikku Yang Cute"~Dalam entry tu mesti tampalkan sekali banner dan link terus ke entry contest ni.
>>>Letakkan sekali banner contest ni kat sidebar beserta link skali.Bleh x??^_^
>>>Letakkan satu gambar ja yang sesuai dengan contest ni.Yang penting,pict toh mesti lah pict adik-beradik korang.Tak kisah la letak pict adik,abang,atau kakak.Kalo anak bongsu atau takda pict adik-beradik yang sesuai,yang angkat pn boleh.Kalo semua skali pun boleh.haha
>>>Napa pilih pict ni???Tulis huraian secara ringkas dan padat~
>>>Tag kan sekurang-kurangnya 3orang member.Kalo ramai,lagi bagus.Ye x??hehe.Dan pastikan diorang taw.
>>>Dh siap,tinggalkan link kat comment.

Tarikh tamat contest : 10 April 2011 sebelum pukul 12.00 tengah malam.

p/s: 3orang pemenang akan dipilih sendiri oleh tuan blog dan keputusan juri adalah muktamad dan diadili seadil-adilnya serta akan diumumkan seminggu lepas tarikh tutup..Tiada pujuk-rayu diterima.Haha..Hadiah akan diberitahu kemudian berdasarkan sambutan~


nape pilih pic nie ? hahaa . nta . comel kot . btw , nie adek bongsu . satu satu nye adek lelaki yang mempunyai 5 kakak perempuan . bahaye . takot ikot perangai pompan . hahaa , merepek jep . budak nie suke gila webcam . dalam lappy penoh gambar dia webcam sorang sorang . gambar korek hidong pown ade . hahaa . dia suke layan youtube . tgok cartoon . kadang kadang terpakse berebot dengan dia nak gune lappy . hahaa .

nta betol nta tak :)


hahaa . nie app kat fb . aku rase kauorg pown mesti ade bace kan . 
tapi aku tak tawu laa betol ke tak . sebab ,

*suka berlawak : 
hahaa . tak laa . tapi aku agak suke juga laa kne kan org tertentu . kawan kawan aku lebih mengetahui kot :)
*mudah tertawan pada nya : 
haa ? tak paham . pada siapa ? :)
*sopan santun dan mengambil berat terhadap orang laen : 
absolutely . hahaa . perasan . act , i'm a good listener . tapi kalau bab bagi advice , tak sangat kot -.-"
*berani dan tidak tahu takot : 
haa ? ahhaa . saya takot kucing laa
*agak tegas dan bersifat berkepimpinan : 
hahaa . tegas ? tak kot . tapi agak garang . haa ? yeke ? hahaa
*pandai memujuk orang laen : 
err -.-"
*terlalu pemurah dan bersikap ego : 
mmg pemurah . sebab tue aku belanje customer makan -.-" . ego ? hmm . yup ! sangat ego .
*nilai harga diri yang sangat tinggi :
mesti laa -.-"
*dahagakan pujian : 
hahaa . kerana pujian laa saya semaken bersemangat . hahaa :D
*semangat juang yang luar biase : 
haa ? luar biase ? hahaa . tak bole blaa :)
*cepat mara dan mudah mengamuk : 
agak juga laa . bende remeh pown aku akan mara sampai berhari hari . kalau tak mara nnt , mesti berdendam kan ?
*mudah marah apabila cakap nye dilawan : 
kalau cakap elok elok , insyaallah tak . hahaa
*sangat cemburu : 
hahaa . tak laa . tak suke laa tunjuk yang saye tengah cemburu .
*daya pemerhatian yang sangat tajam dan teliti : 
teliti tue maybe tapi tajam tue tak sebab saye rabun laa -.-"
*cepat berfikir : 
hahaa . nta nta . cepat pick up bole laa . hahaa
*fikiran yang berdikari : 
tak laa . saye tak bole fikir sendiri . mesti ikot cakap orang especially kawan .
*suka memimpin dan dipimpin : 
suke memimpin jep . dipimpin tak . hahaa
*suke berangan : 
wajib laa . hahaa . berangan best ape . bole jadi cita cita . err -.-"
*berbakat dalam seni lukis , hiburan dan silat : 
hahaa . hiburan silat tue tak laa . seni lukis tak juga . mewarna bole laa . hahaa . 
*sangat sensitif tapi tak mudah merajuk : 
hahaa . sala . sangat sensitif dan mudah merajok . haa . baru betol :)
*cepat sembuh apabila ditimpa penyakit : 
correct ! hahaa . betol laa . tak tipu :)
*belajar untuk bertenang :
 haa ? saye tak kelam kabut laa -.-"
*sikap kelam kabut : 
ulang lagi sekali . saye tak kelam kabut laa -.-"
*romantik , pengasih dan penyayang : 
hahaa . nta . tak tawu tak tawu :)
*suke mencari kawan : 
ape pula . tak friendly kot -.-"

conclusionnye , sume kat atas nie tak bape betol . 
tak paya laa percaye app kat fb bulat bulat . hahaa :D

Tuesday, March 15, 2011

sorry semua :(

honestly , aku ngaku aku terok . punce semua nie . niat aku baek . aku nak ajak kauorg reunion . tapi nie yang jadi . so sorry guys . btw , betol cakap daus , da nak amek result pown buat jahat . macam mane nak dapat result oke . hmm . sorry .



Firdaus Shukor 15 March at 09:18 Reply • Report
korg neh dr dulu bahan ain..result na kuar neh..baek korg mnx maaf kt dia dowh..sian dia..aku mls na ckp..aku ngn zahid salu diam je..mntang2 la ain tu tak hot cm korg,,korg ta ley wt dia cmtu doe..sume manusia neh Allah cipta same je..sumenye cantik..urm..oke laa..sori klu aku wt korg kecik aty..c u nex monday..smge result kite cmrlang..insyAllah..Assalamualaikum ..
Axiph Zull 15 March at 10:15 Reply • Report
padan muke korang kene ceramah!
Adli Shah VI 15 March at 12:03 Reply • Report
yeah2 kan dh kne tepek dgn daus .
tula teman dah kaborr ;D
ronjangg daus ronjanggggg ! xD
Wan Khirzuan 15 March at 12:25 Reply • Report
pdan mukee , pdan mukee :D
Adli Shah VI 15 March at 12:27 Reply • Report
eleyhh wan , bkn kau yg kne ke ?
Wan Khirzuan 15 March at 12:29 Reply • Report
bkan lah. aq dah lame mendiam. dorg lag xD
Adli Shah VI 15 March at 12:30 Reply • Report
booooooooooyahh :D
Zahid Zaki 15 March at 15:56 Reply • Report
aku tak nak komen panjang-panjang hal Ain tu...
kalau hati timbul rase bersalah, tu brmakne ade sifat kemanusiaan...
sesiape saje yang rase bersalah pd Ain, memadailah pada aku andai die ade kekuatan mengakui salah dan maafkan diri sendiri sbb "lemah" ...
Adli Shah VI 15 March at 16:47 Reply • Report
ayookkk zahid dtg . tak tahu .
jawab laa korg :D
Axiph Zull 15 March at 17:32 Reply • Report
hahah! blah lah weyh. sape lahh niyh. kecohh betol. siapa yang kutuk plak? errrrr. ceramah plakk. mcm kitorang bahan die plakkk. bodoh lah weyhhh! a.D wan jom blah. ini semua shee punye pasal
Zahid Zaki 15 March at 19:44 Reply • Report
Asif !!! menaip perkataan biar berlandas akal !! kalau terase panas punggung tu, renung la sendiri mane silapnye... mulut kite sejujur saksi di akhirat .... :) aq tak salahkan korang, tapi kite kene beringat erk ... aq ceramah utk aq jgak ...
Aqem Zuber 15 March at 23:10 Reply • Report
ya Allah ya tuhanku,, mengapakah ini??
Syahida Azman 16 March at 00:09
oke . nie sume sala aku . so , kauorg sume , delete laa msg nie . abai kan pasal reunion . if nak jumpe , jumpe biase biase saje . sorry

p/s : message awal aku da delete . tapi tak perlu laa cakap kat sini da . 

Monday, March 14, 2011

please laa !

you , tolong paham i bole tak ?
i tak suke kene kongkong .
i cakap kawan , kawan laa .
nak lepak same pown tak bole ?
erghh . bosan -.-"

oke . malam nie tak ade cerita sr lagi .
just nak cakap hari nie tak ramai customer . best ! :)
tapi penat juga laa .
penat lepak nan gelak gelak .
sengal si awa nan ali nie :)

tadi kak risya gtawu yang borang upu da bole isi .
takot laa .
serious , tak ready lagi nak jadi budak besar .
besar sangat pown tak bole -.-"
tadi pown ayah cakap ,
nak beli kete atas name aku .
biar ade aset sendiri .
ntaa . rase laen .
haihh .

p/s : lesen pown belom habes lagi -.-"

Sunday, March 13, 2011

Secret Recipe Part 6 ♥

yeahh . semalam brownies walnut , hari nie ice blended green tea . 
lepas nie , gaji aku sume habes belanje customer makan minum -.-" .
esok 10pagi until 11malam . lusa 10pagi until 11malam .
naseb baek rabu off .
yang best esok ialah , 
*aku seorang floor (staff baru off day -.-" )
*overtime 4jam
*cuci toilet 
*delivery cake 

best ! -.-"

Saturday, March 12, 2011

berakfast :)

act , breakfast . hahaa . hari nie aku breakfast bihun goreng plus nugget plus caramel plus satu mug milo -.-" . maken naek laa berat aku . hahaa . da . aku saket perot . nak g toilet . hahaa *tak senonoh ! bye :)

:')

mia,hmm..sori ggu kau mlm2 bute nie..hmm..aku nk minx kau,jge syahida utk aku..hmm..tolog la jge dye,aku syg dye sgt2..jge dye wlupown 1 ari nti dye da tgl an aku..mse 2 aku amanah an kau utk jge dye..hmm..ntah la mia..mkin hari aku rse dye mkin boring nan aku..n aku ksian an dye sbb aku salu xd mse utk dye..na wat mcm ne mia,aku keje..tp aku taw dye xphm..ktorg pown mkin jauh da..aku rndu dye mia..aku rndu sgt..tp kdg2 aku rse mcm khdiran aku nie mnyusah an dye je..kat kau je la aku harap an utk jge dye coz aku taw dye lg syg kau dr aku..n aku fhm sbb lau aku break pown kau jgk yg akn snitase ad nan dye..tp jujur la,aku syg dye sgt2 n aku hrp sgt dpt bsme nan dye smpi aku tua nanti..tp mia,ble aku ckp cm2,dye msti ckp,klu ad jodoh..hmm..mende 2 wat aku mkin sdih..mia,kdg2 aku tringin sgt na jd bestie korang sume..tp aku tataw npe aku rse mcm dri aku nie cume menyemak je nan korg..sori la aku membebel berjela2 nie..aku xbleh tdo sbb tringt an dye..mia,aku syg dye sgt2..lau kau da bce nie,plis!jgn bgtaw dye..jgn bgtaw ape2 yg aku ckp pown..aku cme na luah an rse ati aku..lau aku ckp kat dye aku tkot nti aku gdo..dye 2 klu gdo je mesti minx break..2 yg aku xnk..tolog eyh mia?well..thanks..bye..aku xmngkin lupe an dye mia..coz dye my evriytin aku..:'(


tak ade keje . aku on fb aku . ouhh . bosan gile . so aku buka fb dia . check check inbox dia . omg . terkejot bace satu mesej tue . nnt aku tanye . then aku bace mesej nie . da habes bace , aku bace balek . tibe tibe mate aku berair . hahaa . sengal -.-" . mia , sorry susa kan kau . dia nie nak kne nie . aku da cakap da . hishh .


p/s : you're my everything juga . i syg kan u macam i syg mia juga . dia jep bff yang i paling rapat . just i nak u paham i . sala ke nak lepak nan membe ? hmm . kite da oke skrg . i tak nak gado lagi . oke ?

Secret Recipe Part 5 ♥

11 March 2011

bosan kan . hari hari post pasal secret recipe . nak buat macam mane . da aku bgon aku pagi pegi sane , balek malam da tak buat ape . act , malam tadi aku demam . sumpah tersikse . tengah malam bole pula muntah muntah , badan da menggigil . erghh . then aku call laa si dia nie . ya allah , saba jep laa . tido mati . bape puloh kali call baru nak angkat . sala aku juga . call dia dalam pkol 4pagi lebih . then , da habes cakap cakap , aku sambong laa tido . bangon pagi ibu gerak . omg . pale aku rase berat gile . aku teros g mandi . shampoo rambot . woo . sejuk gile . da tue , baru laa rase oke . teros tak jadi amek mc . after siap pegi breakfast then teros gerak . otw tue , aku da start rase nak muntah balek . erghh . saba . aku tahan jep . sampai jep sr , aku teros serbu toilet . muntah lagi . kak aini tanye aku , oke tak ? aku , oke jep laa . malas nak susah kan org . then , kak risya sampai , kak aini gtawu laa aku demam . kak risya cakap , tawu da . bace kat fb :) . kak puah laa bising . lepas sorg , sorg kne . hahaa . then aku buat keje macam biase . tapi , ade laa dalam 3 4 kali aku muntah . wehh , rase kosong gile perot aku . dalam pkol 3 aku g laa break . lapa kot tapi tak selera nak makan . habes break , aku keje laa balek . tapi aku muntah lagi . macam @#$%^& . then , mr wong datang . kak risya gtawu laa miza mc . yang aku pula demam . then kak risya cakap , lame lame saya pula yang saket . teros mr wong cakap , mane bole . awak nan aini org kanan . tak bole saket . patu mr wong tanye laa aku , ade makan ubat tak ? aku cakap laa pagi tadi . dia pown , haiyya . amek ini duet . pegi beli panadol . cepat pegi . aku pown amek laa . g beli kat ali maju . balek , teros makan . oke laa cket . mr wong balek jep , aku kne bahan . hahaa . mr wong sygg staff dia laa . then aku lepak lepak laa kat meja , lipat lipat kotak cake . tertanye juga , mane diaorg sume ? ohh lupe .  hari nie delivery cake laa . aduhh . tak larat laa . tapi tak kan aku nak jadi ape pula ddok depan jep . so aku pown join laa diaorg . baru angkat brownies da jatoh jatoh brownies tue . alamak , belom cake lagi . satu cake da 2kg . sekali angkat , ade laa dalam 3 4 cake . haihh . naseb baek diaorg diri tak jaoh nan aku . hahaa . understanding . tibe tibe aku teringat kak risya cakap kat aku , kalau bole jangan laa bhenti until bulan 5 . nta laa . aku pown tak sure lagi . tapi maybe tak bhenti kot :)

oke laa . aku penat . esok keje pkol 10pagi until 11malam . irfan hafizi , terkejot aku kau datang . hahaa . nnt aku free , aku text kau . sorry . kne minta izin dulu . da janji nak try berubah kan . tapi hope dia paham .

 12 March 2011

 hari nie , ade staff baru masok . naseb baek . ringan sikit beban aku . kalau tak , aku sorg laa jadi waitress . da laa kak risya tak ade . tapi hari nie , aku bengong sikit . bertuah laa customer tadi . makan 2 brownies walnut , aku belanje -.-" . sebenarnye , aku tak punch . !@#$%& ! tak pasal pasal aku kne bayar . naseb baek kak aini bagi diskaun . terima kaseh kak . tolak gaji ehh :) . lepas dengar berita buruk tue , maken bengong aku . bil meja 15 aku bagi kat meja 16 . bil meja 16 aku bagi kat meja 15 . sewel . da laa total jaoh beza . naseb baek  sempat diselamat kan . mesti kak aini panas jep nan aku . akak , sorry ): . then , malam tadi , ade laa dalam 7 8 family datang dinner . perghh . satu family da laa dekat 18orang . yang laen sume dalam 5 6 orang . lari lari aku amek hantar order . tue pown , naseb baek ade staff baru tue . bole tolong kemas kan meja . so , hari nie tak penat sangat laa macam semalam . sebab semalam aku saket , hari nie aku da sihat :) . just , tak dapat jumpe mia hari nie . aku rindu kau doe :(

p/s : happy birthday farhana adibah bt azman . kakak kau nie name jep keje kedai cake , tapi cake untuk kau tak ade . aku tak gaji lagi laa :) . btw , kau laa adek paling sporting , pandai simpan rahsie , tak berkire , tak pena saving , teman kan g mane mane . da . fullstop . kang kau malu malu pula -.-"

Thursday, March 10, 2011

Secret Recipe Part 4 ♥

pagi tadi aku bangon . tibe tibe rase pening gile . erghh . apesal nie ? aku bangon awal sangat ke ? tgok jam , tak pown . then aku pegi dapor . tengok ibu masak ape . patu aku online jap . sempat laa chat nan wani . then ibu da bising suro siap . oke .


da tue , aku pown gerak laa . tggu bas . panas gile kot . sumpah laa pale aku makin saket . aku buat donno jep laa . keje macam biase . lame lame rase oke pula . then , kak risya call wani . cakap duet OT da sampai . tengok tengok dia da otw . hahaa . then call mia pula . tanye dia nape nak resign laa . tapi aku terkejot juga laa sebab kak risya cakap mia tak dapat duet OT tue sebab dia tak masok awal bulan , tapi kak risya bagi gaji penuh . mia , kesian kau . da laa kau nak bayar duet bapak kau kan ? hmm . da tue , call miza pula . terkejot lagi . miza kate dia kat hospital . suspek denggi . haa ? aduhh . da laa mia tak ade . miza pown tak ade . ali nan awa off pula . btw , tengs laa wani . sebab tolong serba sedikit 


then kak seha nanges nanges kat belakang . nape ? rupenye duet OT tak ckop . dia dapat dalam RM200++ laa . tapi bile kire kire kire balek , dia patot dapat RM300++ . da nak bhenti pula . aduhh kak seha . staff da laa tak ckop . then wani balek . dengan beg dia , bantal laa bagai . hahaa . pelarian . so , aku pown teros laa macam biase . buat keje sume . 


dalam pkol 3 macam tue , aku pegi laa break . baru teringat ibu aku suro pegi beli numb UPU . so , aku pown pegi laa . mmg saket balek laa kan kalau da tengah panas nan asap bas laa bagai . erghh . da tue , aku nak g makan . tapi macam tak sempat jep . then , aku beli laa roti jep . makan kat sr . 


da tue , buat keje macam biase until closing . closing tadi laa tak tahan . aku tengah sapu sapu lantai . mane aku nampak ape ke sape ke belakang aku . then , aku pusing jep , tengok sorg pompan cine nga usha usha lantai laa , cake laa . aku ingat tukang cek kebersihan . aku buat bodoh jep laa . kak risya , kak aini tak perasan . kak puah nan kak seha kat kitchen . tibe tibe cine tue cakap . tapi dalam bahase inggeris laa . aku malas nak ingat . dia cakap , "saya nak amek cake saya tapi tak sorg pown layan saye " . perghh . da laa dia cakap sambil tenung aku . then baru laa kak risya nan kak aini datang . aku tengok kak risya . kak risya tengok aku . tapi cine tue pandang jep aku . duhh , cine nie mara aku ke ? then teros kak risya tanye , yes miss . miss nak cake ape ? dia cakap laa nak choc chip walnut . oke . time kak risya tengah packing , dia pandang aku lagi . aku pown pandang laa temapt laen . 


time nak bayar tue , kak risya gtawu laa , RM6.90 miss . tibe tibe bole pula dia cakap kawan dia da bayar kan . haa ? tercengang bangang laa kejap . kak risya cakap laa tak ade , tapi cine tue cakap ade . then kak risya minta numb membe dia tue . betol ke ade bayar . tapi kak aini yang call . sekali pompan melayu yang angkat . da tanye tanye tue , cine tue pown bla . waktu dia bla tue , kak risya nan kak seha nga nak tutup . tibe tibe dia cakap byebye . kak risya kate , da la bau something something , kaki dia hitam kot. orang ke hantu ? hahaa . aku malas nak layan , aku pegi laa mop kat lua . 


lepas aku punch kad , aku naek laa kete . kesian bapak aku kne amek . ayah , cepat laa cari kete . along nak sambong P nie . hahaa . *gedik . nga otw tue , ibu tanye , sape cine tadi ? then aku cite laa balek sume . patu bapak aku cakap , cine tue gangster laa . aku , haa ? nape ? sebab tatoo kat tangan dia ke ? then , bapak aku pown story laa yang cine tue ddok lepak kat ali maju . nan 3orang laki indon . style macam gangster . ayah aku cakap laa , hati hati . dia saje nak lambat lambat kan kauorg kot . da laa sume pompan . then dia cite cite laa . aku malas nak tulis sebab penat and pale aku pening . 


oke . da habes cite aku . aku nak pegi mandi . nak tido . esok keje pkol 12tgh hari until 11malam lagi .

Tuesday, March 8, 2011

Secret Recipe Part 3 ♥

aku baru balek keje .
penat kot .
patot nye aku balek pkol 9malam tadi .
tapi sebab mia and miza mc ,
aku kne OT sampai pkol 11malam .
so , esok aku off .
mia muntah muntah .
miza demam .
tak tawu laa diaorg g keje ke tak .
kalau tak , 
tak ade sape laa nak jage floor .
habes laa kak risya nan kak aini .


p/s : problem laa layout blog nie . 
penat da cari . 
da paste , tak jadi . 
esok laa buat lagi .

Saturday, March 5, 2011

Secret Recipe Part 2 ♥

perghh . semalam kire nye hari ke3 aku keje selama 13jam . nie sume gara gara wani bhenti keje laa nie . hahaa .  *gurau . awal awal bulan nie . mmg ramai gile datang . sampai aku nak amek order nak hanta order pown kne lari lari . hari tue , ramai sangat orang sampai aku sala order . erghh . tak suke laa . buat aku rase down ! aku da repeat order yang kau tak dengar nape ? kak aini pula , tak habes habes cakap , "sayang , kuat kan suare tue . jangan lembut sangat . nnt customer tak dengar sala order lagi" . hahaa . akak , mmg suare saye macam nie laa . *ehh ? -.-" . 
dulu da pandai bace menu , amek order , hantar order and bla bla blaa kan , sekarang da reti punch order , topping cake , da kenal name name cake , take away cake . wee :) . semalam kak risya kate , nak ajar cashh bill pulaa :) . 

p/s : gtg da . tak dapat nak update panjang panjang . busy jep sekarang . kaki da melecet laa pula . haihh .
mia , da tengok blog kau . jealous tengok kauorg hang out !

Wednesday, March 2, 2011

Secret Recipe Part 1 ♥

1 March 2011 . . .

semalam first day aku keje kat SR . penat sangat sampai malas nak update blog -.-"
semalam aku gerak dalam pkol 1 sebab aku kne masok pkol 2 .
da otw tue , baru aku sedar yang surat doctor nan kwsp aku tinggal .
aduhh . da laa kak risya suro bawak first day keje .
bole tertinggal pula .
naseb baek ade orang baek tolong hanta kan .
terima kaseh banyak banyak ehh amirul ashraf . iloveyou


so , semalam aku buat :
♥ bace menu (bak kate mia , da macam nak jawab SPM -.-" )
♥ blaja shortform kan menu
♥ blaja lipat kotak cake
♥ amek order
♥ hantar order
♥ cuci toilet -.-"


semalam , ade laa aku serve kan satu family tue . 
perghh . kerek anak dia . nan bapak dia kerek sekali . 
bapak dia suro laa anak dia ddok . 
tibe tibe anak dia cakap , " kerusi dia kotor laa . tak nak laa ddok " 
ouhh . tue baru anak dia . 
yang bapak dia , tak habes habes minta tambah gule . 
ade ke dia cakap , " aer kat sini mmg masam ehh ? " err . -.-"
then ade satu tue , aku sala order . 
ehh tak . aku dengar betol . tapi hantar tak betol . 
aku rase meja 14 tapi orang kat meje tue da start makan . 
ape nta yang dia makan . 
aduhh . takot aku . sampai saket perot . 
kot kot laa kne mara . naseb baek tak . 
hahaa . bole buat sala lagi . hahaa . ngokk . 


da da . aku kne bla da . ibu da bising . hahaa . 
amirul ashraf , nak rehat same lagi ke ? ;)


2 March 2011 . . .

hari nie mia tak datang . 
ouhh . bosan gile . tak bercakap aku . 
tapi hari nie aku g naek bas , and balek tadi bapak aku amek . 
hari nie same jep ape yang aku buat semalam . 
cume da ade sikit peningkatan . aku da reti potong kek . 
tak caye ? tanye amylia nan hidayah :)
dalam pkol 5.30 baru aku break . hmm . 
you , haa . you yang terase tue . laen kali tak paya laa break same . 
tak gune kalau gado . act , i lapa tawu tak ? 
tapi soalan bodoh you tue buat i rase nak kick off jep ouhh . 
masing masing da muke ketat . 
sape ade mood nak makan ? erghh ! 
F -.-"
da . penat . baru balek . 
esok mia off . err. bosan lagi laa . 
*mia , jangan lupe cakap kat lynn . 
tapau aku punye part . aku da cakap kat dia :)