Monday, February 28, 2011

ramainyee ! ! !

semalam ramai gile orang datang uma aku . ade sedara dari indon datang kan . woahh . penat gile . da laa aku bgon pkol 7.30 . pegi jogging :) ade laa dalam 40minit . nak turun kan laa berat . since ddok kat kg , berat aku naek jep . aduhh . so , after jongging , aku join laa mak mak kat uma nie masak . tapi tak lame sebab lepas tue aku buka salun kat belakang uma aku . hahaa . sume orang aku cuci kan rambut and buat massage . ade laa dalam 10 orang . baek kan aku ? :) sampai kecut kecut tgn aku . last last sume orang da mandi , aku tak mandi lagi . tetamu da datang . hahaa . ngokk . bile da makan makan sume tue , akak ajak aku g rawang . kat tupperware tue . tawu kan ? haa . dia ade buat kelas ajar facial . aku pegi laa . konon nye 2jam . tapi 4jam . bongokk . bosan gile siott . nantok aku . macam mane laa aku bole terjebak nan akak g kelas tue . haihh . akak nie mmg . bab rambot , mekap , facial , sume nak heret aku . haihh .




haa . yang nie laa yang dari indon tue :)

pagi tadi pown aku jogging juga . tapi balek tue tido balek jap . hahaa . so , tadi aku g rawang . buat typhoid injection nan akaun kwsp tue . patot nye aku keje semalam , tapi tukar hari nie sebab senang nak kire gaji :) . then aku amek gambar . hahaa . burok laa . segan pula nak bagi esok . hmm . aku buat ape lagi ehh ? haa . aku online FB . IM nan cipak . wee . rindu kau sebenarnye :) . hahaa . tanye pasal lesen . esok nak tanye laa kat samy . bole siap cepat . ayah aku pown suro cepat sebab senang nak g keje . ayah aku kate nanti ayah aku amek satu kete untuk aku . hmm . aku tak nak sebenar nye . tapi nnt menyusahkan ibu aku pula nak amek malam malam . tapi if aku amek kete , menyusahkan ayah aku pula nak bayar . err . nta laa . tapi if jadi , if jadi laa kan . nnt aku hanta kau sampai kat serendah ehh mia . suro bapak kau amek kat serendah jep . aku kan nak menyusahkan bapak kau before dapat lesen nanti . hahaa . terharu bace blog kau :)


Saturday, February 26, 2011

secret recipe :)

wee . tadi pegi SR . for interview . well , tak ade laa ape sangat dia tanye . aku isi borang and dia just tanye pena keje ke . then , cite cket keje dulu macam mane . oke laa . dia suro datang keje isnin nie . tapi kne bawak 2keping gambar and photostate ic . then dia suro buat akaun nan injection . injection yang aku malas tue -.-"

p/s : tadi makan nan mia . teman dia break . tibe tibe aiman luqfy menyibok :) . lame tak nampak kau . makin comel ;) . hahaa . sedap kan roti yang aku beli yang kau makan tue ? -.-"
tak saba nak keje . mia ade 

Friday, February 25, 2011

penat gile gile gile laa !

penat ! tadi aku pegi rawang . konon nye nak pegi awal laa sebab nak follow si mia terjah celcom . tapi tak jadi pula . ayah aku pegi klinik . malas laa aku nak kelam kabot siap . so , ingat nak pegi sendiri naek bas . then , nga siap siap tue , tibe tibe hanis call . cakap nak amek depan uma . wahh . good good . bile dia da sampai , aku pelik laa kan . da aeno yang amek . kate da break up . haihh kau nie :) . so , sampai jep rawang , teros lepak ali corner . lame tak lepak situ mcm dulu . baru tawu kedai mamak tue da tuka owner . tak sedap ! -.-" . then , baru laa terhegeh hegeh si mia nan yuna sampai . hahaa . miera , kau tak payah nak yuna sangat laa :) . borak borak , gosip gosip . wahh . baru sedar , kawan kawan aku da ade peningkatan yang bagus . hahaa . best lepak nan kauorg . rase mcm zaman skola dulu :) . da lame lepas tue , bf aku pula baru sampai . hahaa . rambot baru laa ;) . oke laa . handsome . hahaa . waktu hanis nan miera g bayar , tibe tibe dapat kad . wahh wahh . mia ade org admired laa . mia , kau da buka belom fb dia ? hahaa :) . then , masok parkson . ckop satu round , kua , gerak ke mcd pula . ape motif nta kauorg masok parkson -.-" . kat mcd , jumpe wan nan a.d . weetweet . lame tak jumpe kauorg . rindu ;) . perangai macam dulu . hahaa . bincang nak ke karoeke ye ye jep . saving sangat nak kua duet :) . lembab sangat tggu wan nan a.d nie , lepak laa cass top . comel gile sliper tue . wane pink gambar katak . da beli da pown . (tapi adek aku jahat . bile aku nak pakai , mesti dia cakap , sampai hati kau pijak katak tue . hahaa . ngokk . da tue . aku beli nak buat ape ? ishh) . after g casstop , aku pegi laa SR . nak minta keje . mia laa nie . hasut aku . ingat nak keje kat tesco nan hanis . so , lepas nak kne jampi nan fuhh fuhh si mia nan amirul ashraf nie , aku pown masok . cakap ade keje kosong tak ? dia kate laa , awak ade transport pegi balek tak ? sebab kteorg totop pkol 11malam . aku pown err , cakap laa ade kot . then dia suro bagi name , alamat , numb phone nan numb ic . da tue , dia bg kad suro call dia if ade transport . da kua tue , g laa lepak ali maju jap . semak si a.d nan wan datang balek :) . tibe tibe perot aku saket gile . g laa toilet . rupe rupe nye erghh -.-" . naseb baek miera ade . ily miera :) . oke . then g parkson , baru balek . amirul ashraf , jgn lupe janji waktu dalam bas tue .

p/s : act nie nak post semalam . tapi internet macam haremm , so baru dapat post ini hari .

sbenarnye semalam ibu aku tak kasi keje situ . tapi ayah aku suro juga . kne laa pegi kan . tadi call SR tue . dia kate datang interview pkol 4 nnt . oke . takot laa pula . tapi mia kate , dia just nak bgtawu pasal injection laa , keje mcm mane laa . oke laa . tak takot sangat da . btw , tengs mia . ily kau kawkaw ;)

Thursday, February 24, 2011

:)

oke . aku da sampai serendah da petang tadi . dalam pkol 3.30petang . naek dari satu bas ke satu bas , tanye tanye orang . hahaa . macam tak pcye . yelaa . tak pena aku pegi jaoh jaoh macam nie sorg sorg . da laa aku mmg failed kalau nak ingat jalan . dalam mid pown bole sesat . swear tak tipu . hahaa . so , macam biase . kalau balek tapi tak hang out , tak sah laa kan . tomorrow maybe nak lepak rawang jep kot . tak asyuk laa sekarang :) . tadi mia call , suro try minta keje kat SR . secret recipes laa . tapi jangan bawak kawan . haa ? macam tak berani jep . hahaa . try jep laa . then , aku borak borak nan ayah and ibu pasal lesen aku yang lagi sebulan baru start driving tue . ibu kate , sambong jep laa kat samy . hmm . oke . nnt try cakap . aku pown malas nak tggu lame lame . bosan -.-"

Wednesday, February 23, 2011

tomorrow is the day ♥

semalam , mia text aku . baru aku sedar . da cukup sebulan kau pergi . al fatihah :(
oke . gosip paling hot aku dengar sekarang is result SPM . ohh goshh ! betol ke next week ? tolong kate kan itu tak benar , please ! aku takot . swear aku takot . aku rase kawan kawan nan family aku tawu nape aku takot . mane tak nye , result aku bukan bagos sangat pown . bukan bagos ? wehh ! mmg tak bagos laa . harap kan budak kelas sains tulen jep aku nie . result kalah budak tak blaja . hmm . nta ape laa jadi kat future aku nnt . haihh . nak lulus pown susa bhai . da dapat soalan bocor , tiru mase test pown aku still gagal . herghh ! siape ehh yang simpan result tue ? bia aku bakar uma dia . bia terbakar sekali sume result tue . hahaa . bodoh -.-" . tadi ayah call aku . tanye nnt nak jadi ape . haa ? aku tak tawu laa . tak bole nak fikir lagi . "along nak ddok rumah jage laki jep bole tak ayah ? -.-"
nak cakap laa kan , aku balek esok . weetweet ;) . tapi kan , kne naek bas kot . dari sungkai nak ke serendah naek bas sorg sorg . wahh . macam tak pcye laa . act , aku ingat kan tak nak balek . tapi tadi ibu call . after ayah call . ape nta . bayar bill phone asing asing ke ? -.-" . ibu yang suro balek . kate nye ade org merisik . haa ? bia betol ? aku da dup dap dup dap da . hahaa . pandai ibu kne kan anak dia -.-" . act , ade sape nta , kire macam sedara laa , belah ayah dari indonesia nak datang . wahh ! tak tawu pula aku ade pak cik dari indon -.-" . ibu cakap nnt , org tue stay kat uma aku . means , mak long , mak cik , mak tam , mak su sume nye datang lepak uma aku laa ? waaa ! best nye . tak saba laa ♥♥♥ . ingat kan nak balek jumaat tapi , budak tue off day ♥ . tak jadi laa . balek awal sikit :)
so , beg da siap . tapi aku tak bawak sume laa . tak larat nak jalan nnt . duet da minta akak :) . tudung baju sume da siap iron . phone da charge . mp3 ♥ pown da charge . hmm . ape lagi eyh ? tak ade ape da kot . just kne bgon awal . so , tido pown kne awal laa :) 

p/s : hey you all , doa kan saya tak sesat eyh :)

Friday, February 18, 2011

ouh SHISHA -.-"



Hookah, shisha, rokok sama bahaya

Utusan Malaysia 05 Julai 2007

KUALA LUMPUR 4 Julai – Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menegaskan, amalan menghisap hookah atau shisha mempunyai risiko kesihatan yang sama seperti merokok atau menggunakan produk tembakau yang lain.
Sehubungan itu, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek berkata, ia tidak boleh dijadikan alternatif atau gantian kepada rokok kerana air hookah sebenarnya mengandungi toksin yang boleh menyebabkan penyakit paru-paru dan jantung.
Menurutnya, WHO dalam kenyataannya baru-baru ini mendedahkan hookah atau shisha tidak selamat untuk digunakan.
‘‘Penghisap hookah biasanya menyedut asap sebanyak 50 hingga 200 kali atau selama 20 minit hingga 80 minit yang dianggarkan sebanyak 0.15 liter hingga satu liter.

Masa
‘‘Mereka yang menghisap rokok selalunya menyedut sebanyak lapan hingga 12 kali dan mengambil masa hanya lima hingga tujuh minit serta menyedut 0.5 liter hingga 0.6 liter asap,” katanya.
Soi Lek berkata demikian dalam jawapan bertulis kepada soalan Loh Seng Kok (BN-Kelana Jaya) pada sidang Dewan Rakyat, hari ini.
Menurutnya, perbuatan berkongsi paip hookah juga boleh membawa risiko penyakit berjangkit termasuk tuberculosis (tibi) dan hepatitis.
Yang membimbangkan beliau, amalan menghisap hookah semakin popular di kalangan belia kawasan bandar di negara ini.
‘‘Setakat ini masih belum ada kajian penggunaan hookah di negara ini namun diketahui secara am bahawa ia (hookah) dihidangkan kepada pelanggan di gerai malam, restoran, hotel dan kelab-kelab tertentu di bandar-bandar besar,” ujarnya.


Ramai remaja ketagih shisha

Utusan Malaysia 02 Ogos 2009


TELUK INTAN 1 Ogos - Usaha pemilik sebuah warung makan di Kampung Bahagia dekat sini menyediakan shisha sebagai daya tarikan pelanggan, sebaliknya memberi kesan negatif apabila ia mengundang perasaan gelisah ibu bapa terhadap fenomena berkenaan.
Shisha atau lebih dikenali sebagai ogah di kalangan penduduk kampung adalah sejenis bahan pelbagai perisa yang dihisap bagi menggantikan rokok atau cerut begitu digemari ramai terutama golongan remaja.Pemilik warung makan berkenaan, Azaman Sarani, 47, berkata, dia mula melakukan kelainan dengan menyediakan ogah di warungnya sejak sebulan lalu.
Katanya, sebanyak enam unit ogah disediakan di warung itu yang beroperasi dari pukul 8 malam hingga 12 tengah malam.
Ibu bapa pula berasa bimbang kerana pelanggan yang datang kebanyakannya adalah remaja kerana dikhuatiri boleh mendatangkan kesan negatif seperti merokok, selain percampuran air liur kotor berkongsi paip penghisap.
Dengan mengenakan bayaran sebanyak RM10 seorang, para remaja terbabit akan duduk berjam-jam di warung itu untuk menghisap shisha secara bergilir-gilir.
Seorang bapa, Zanai Yusuf, 52, meminta pihak terbabit bertindak menghentikan segera aktiviti itu berikutan ramai remaja terpengaruh untuk menghisap shisha.
''Mereka menghisap shisha secara terbuka dan ramai remaja di bawah umur sekarang ketagih menyedut ogah," katanya ketika ditemui Mingguan Malaysia di sini hari ini.
Seorang remaja, Johari Jamal, 11, mengakui dia sudah mula ketagih menyedut ogah setiap hari kerana setiap sedutan asap itu didakwa memberikan kepuasan kepadanya.


fakta dan mitos tentang shisha 
(*bahasa indonesia )


Shisha atau disebut juga hookah merupakan alat penghisap tembakau yang berasal dari India. Penggunaan alat ini populer di Timur Tengah, dan menyebar ke seluruh dunia.

Bentuk alat ini mirip lampu minyak, dengan tabung utama yang terhubung ke sejumlah pipa penghisap. Papan pemanas berisi bara api terdapat di bagian paling atas, berfungsi untuk membakar tembakau.

Tabung utama biasanya terbuat dari kaca, dan berisi air sebagai filter. Karena filternya berupa air, maka muncullah anggapan bahwa shihsa lebih aman dibandingkan rokok filter.

Dikutip dari Live Science, Senin (31/5/2010), sebuah penelitian di Inggris berhasilmementahkan anggapan tersebut. Penelitian yang dilakukan tahun 2009 itu dimuat dalam American Journal of Preventive Medicine.

Menurut penelitian tersebut, shisha justru menghasilkan asap lebih banyak dibandingkan rokok. Akibatnya, karbon monoksida (CO) yang terhirup lebih banyak dan bisa menyebabkan sesak napas.

Kadar nikotin pada shisha juga tidak lebih sedikit meski difilter dengan air. Secara umum risiko kesehatan yang dihadapi saat menghisap shisha sama besarnya dengan rokok biasa, termasuk kanker paru-paru serta gangguan kehamilan.

Oleh karena itu, pikirkan sekali lagi jika masih menganggap shisha lebih aman dibandingkan rokok. Berikut ini adalah 4 mitos paling populer di kalangan pengguna shisha, dikutip dari Live Science, Senin (31/5/2010).

Mitos: Shisha menghasilkan nikotin lebih sedikit dibandingkan rokok biasa.
Fakta: Penelitian di atas membuktikan, shisha maupun rokok biasa menghasilkan nikotin dalam kadar yang kurang lebih sama. Kalaupun ada perbedaan, itu tergantung pada tembakaunya dan biasanya shisha justru menggunakan tembakau terbaik dengan kadar nikotin lebih tinggi.

Mitos: Asap yang lebih tipis menunjukkan kadar racun pada shisha lebih kecil.
Fakta: Asap yang tipis pada shisha disebabkan oleh kelembaban yang tinggi, karena adanya air. Kadar racun tidak terpengaruh oleh ketebalan asap.

Mitos: Air di dasar shisha berfungsi sebagai filter racun.
Fakta: Dalam jumlah sangat kecil, memang ada racun yang terjebak dalam air. Tetapi jumlahnya tidak signifikan untuk menekan risiko kesehatan yang bisa muncul.

Mitos: Tembakau dengan rasa buah-buahan yang sering digunakan dengan shisha memberi manfaat bagi kesehatan.
Fakta: Fungsi bahan perasa yang digunakan hanya untuk aroma, sedikitpun tidak memberi manfaat bagi kesehatan.



Wednesday, February 16, 2011

cameron highlands part two :)

malas nak story . just nak cakap , best laa . 
gambar menceritakan segalanye . hahaa 
*abaikan muke aku yang macam ape tue -.-"
















the end :)

Monday, February 14, 2011

cameron highlands ! :)

after aku tolong opah aku masak tadi , akak baru balek . then dia tibe tibe ajak pegi cameron highlands . woww ! hahaa . so , teros mandi makan and packing stuff . tak lame pown . esok balek laa . dari kampong aku nak ke cameron tak laa jaoh sangat . dalam 70km . dalam pkol 4ptg macam tue laa aku gerak . lame da tak pegi cameron . da tak biase . jalan dia macam ular . pening kepala aku . rase macam ade roller coaster dalam perot -.-" . then stop jap kat aer terjun tue . amek gambar :) . then jalan lagi . sampai kat cameron bharat . tawu kan ? alaa . tempat yang orang salu stop nak minom teh . satu cawan satu uncang teh . err . pahit kott -.-" . then jalan lagi . cari hotel . ingat nak stay kat IRIS HOTEL tapi hotel dia jaoh ke dalam laa . finally , stay kat RIA CAMERON HOTEL . tak laa set set hotel lima bintang . tapi bilik dia serious comel then tadi pegi makan malam nan akak and nany . makan sambil borak borak nan akak . best :) . cer cite pasal skola , maktab , ex boyfie . hahaa . best kan kalau ade kakak . bole share ape ape pown . tapi akak nie sebenarnye makcik aku .dari dulu sampai sekarang , mesti aku yang dia angkut kalau nak pegi mane mane . aku ingat tadi , waktu aku umur around 7 or 8 tahun , aku teman dia jumpe boyfie dia kat KLCC . muke boyfie dia serious macam norman hakim . tak tipu ! tapi sebab aku , handphone dia hilang . hahaa . sorry akak :) . then waktu aku cuti mase habes PMR , dia angkut aku pegi stay nan dia kat johor . and now , aku da habes SPM and dia angkut aku stay kat perak pula . haihh :) . aku da tak rase yang dia macam makcik aku . kan best kalau kakak betol ? :) . adek adek aku patot bersyukur ade kakak . lagi lagi yang macam aku nie . aku sporting ape . hahaa . da da . nak tido . esok nak jogging , pegi ladang teh , petik buah strawberry , mandi aer terjun and ape nta lagi :) . sekali gus dapat tenang kan fikiran aku yang nga serabut gile nie 

p/s : bising betol cine yang karoeke kat sini nie -.-"

Sunday, February 13, 2011

saya perlukan awak !

hmm . saya tawu saya terok . bajet hot . konon ramai yang admired kat saya . saya suke mara awak . tinggi kan suare dekat awak . tengking tengking awak . sedang kan baru tadi saya janji nak teman awak sampai bile bile . so , nampak kan yang saya bukan seorang yang menepati janji ? lagi lagi bile saya janji tak tinggal kan awak . saya tak tawu janji tue saya bole tunai kan ke tak sebab saya rase saya perlu tinggal kan awak untuk sedikit mase . maybe kite perlu berkawan semula macam ape yang kite lakukan mase awal perkenalan . (*ayat bapak skema -.-" ) . atau maybe awak perlu kan mase untuk cari girl yang lebih bagos untuk diri awak dan lupe kan saya . mungkin awak tak rase yang banyak perkataan awak buat saya terase . dan saya malas nak cakap sebab nak elak kan gado . tapi kadang kadang bende tue berlaku juga . dan saya juga rase yang awak sendiri pown kadang kadang terase nan saye especially waktu saya tengking tengking awak . err . maken lame saya rase kite maken tak serasi . tapi sebab kan rase sayang , kite still couple walaupown kite lebih banyak bergado dari berbaek . awak tak terfikir ke nan ape yang saya fikir ? kalau bole saya nak kekal kan relation kite nie , tapi memandamg kan perkara nie sering berlaku , saya selalu fikir 2 3 4 kali . saya bukan buat untuk saya seorang tapi untuk kebaekan , kebahagiaan , kesenangan awak juga . secare jujur , saya mengakui bahawe saya sangat tersikse bile teringat kan semua kenangan kite especially bile kite hang out same . saya juga rase macam ape bile tgok gambar awak , dengar suare awak , teringat senyuman awak , gurauan awak , bau perfume awak . buat saya rase macam in hell

*takziah untuk elya . dan awak , be careful . awak nak dapat L awak da kan ? serious saya risau kan awak . saya tak bole terime if ape ape jadi kat awak . saya serious .

valentine's day ♥


Valentine Day Hanya Untuk Yang Bukan Islam, Yang Islam Sila Sambut Maulidur Rasul

Abang Nara bukanlah pandai sangat bab-bab agama nie. Tapi bab Valentine Day nie, memang dah jelas dan terang ada fatwa yang dikeluarkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan dan disokong oleh semua Majlis Fatwa negeri. Hukumnya ialah HARAM menyambut Valentine Day. Selaku orang yang kurang didikan agama, Abang Nara terima sepenuhnya apa yang difatwakan oleh mufti-mufti kita. Takkanlah sebagai orang biasa Abang Nara nak pertikaikan fatwa yang dikeluarkan ye?
So kalau anda seorang Islam, silalah jangan sambut Valentine Day. Kalau anda bukan orang Islam, suka hatilah anda nak buat apa. Nak buat romantic dinner ke, nak beli hadiah ke atau nak berasmara dana dipersilakan sekiranya anda BUKAN orang Islam. Kalau orang Islam, silalah ikut fatwa yang telah dikeluarkan. Tak gitu?
Tapi kepada anda yang beragama Islam, jangan risau sebab ada 364 hari lagi untuk anda menunjukkan kasih sayang anda kepada orang yang tercinta. Tak payah nak tunggu Valentine Day. Jangan pulak selepas 9 bulan daripada Valentine Day esok, banyak cerita janin, bayi tepi longkang dan macam-macam lagilah. Kononnya nak membuktikan cinta yang sejati di hari Valentine. Poyo tak hengat.
So kesimpulannya, esok hari Valentine jangan sambut. Tapi hari Selasa hari Maulidur Rasul jangan lupa pulak. Semua orang kecoh pasal Valentine Day sampai hari kelahiran Nabi terlupa pulak. Sekian pesanan khidmat masyarakat daripada Abang Nara di BeautifulNara.

p/s : copy paste dari http://beautifulnara.com/ :) ILOVEIT ! 
mari laa bergosip secara berhemah 

wahh wahh wahh ;)

wahh ! ahhaa . pagi tadi aku bgon pkol 0800am . awal kott . da laa tido pkol 0400lebih pagi tadi . err . nie sume gara gara si mia . berbeautifulnara , bergossip gossip , cakap cakap pasal that guy . this girl , hubby , kawan , keje dan ape nta lgi . banyak sangat . mmg banyak laa kan kalau da dia call aku sampai 1jam15minit23saat :) *cik zubir , kalau bill telefon tinggi , suro mia bayar taw ! hahaa . so , pagi tadi aku pegi pasar pagi (bak kate amirul ashraf (: ) . jalan jalan , tibe tibe aku jumpe satu shawl nie . wehh ! lawa gile . tapi tak beli . hahaa . akak kate selase malam nnt laa . oke oke . then jalan jalan lagi . kalau pegi pasar pagi/malam nie kan , tak sah kalau tak beli iceblended kat mamat nie . sedap kott . sampai mamat tue pown da kenal kteorg . mesti dia cakap , latte nan cappucino ? hahaa . then , akak belanje burger pula . tapi aku order benjo . tak sedap -.-" . rindu benjo kat skola laa !

then , balek balek jep , akak ajak g uma orang . ade orang tunang . satu kampong orang tue ajak . haihh . tunang pown da macam kawen -.-" . tapi yang aku menyampah nye laa kan , budak budak kampong nie gatal laa . tak caye tanye adek aku . herghh -.-"

da balek tue , tak buat ape laa kan . cite kat tb sume bosan laa . nak tido , tak nantok pula . haihh . so , aku pown online laa . memandangkan fb semakin membosankan , aku buka laa blog . blogwalking :) . then , aku buka laa blog adek aku . tengok dia berangan nak shopping online . hahaa . sebab kan aku bosan , aku saje laa buka web yang dia buka tue :) then , aku nampak nie ♥ . perghh . bole buat aku demam nie ! -.-"



p/s : b , jage rayban yang cyg bagi tue elok elok taw ! :)


then , aku tengok tengok lagi . wahh . comel laa . tapi tak minat nak pakai . hahaa


then jalan jalan lagi :)


haa . bukan orang nye , tapi baju oke :) . hahaa . tibe tibe rase minat pula . tibe tibe ? -.-" . hahaa . betol laa tibe tibe . hari tue kua , ade nampak set set macam nie . tapi tak lawa laa . tak nak laa .

p/s : saye tak berape minat shopping dan saye tak pandang jenama :)

da tue , aku jalan jalan kat google pula . tibe tibe jumpe nie . hahaa . lawa laa . dapat lesen nnt , nak cari kete macam nie laa :) . then , nak letak anak patong katak banyak banyak . haa . mesti comel kan ? :) hahaa . tak bole blaa -.-"



hahaa . da da . banyak berangan laa aku nie . haihh :)


Saturday, February 12, 2011

3jam yang macam ape nta -.-"

pagi tadi aku ade ceramah 3jam . akak malas so aku naek bas . da sampai bustop , tibe tibe aku lupe nak amek duet kat akak . err , patah balek laa jawab nye . penat aku lari . naseb baek laa tak jaoh . sampai sampai jep kat bustop , bas pown sampai . fuhh ! naseb baek . ramai juga laa yang naek bas hari nie . budak cine ramai kot . sampai satu bustop tue , ade laa seorg makcik , eyhh bukan , nenek laa :) . haa . dia naek bas . sebab tak ade tempat , aku pown sukarela laa bagi dia ddok . hott kot nenek nie . pakai cermin mate hitam rayban . hahaa . da sampai tue , aku turun laa kan . tibe tibe , hahaa . ade seorg budak lelaki cine tahan aku . "leng lui , leng lui " . aku pown haa laa kan . nape ? "waa . u manyak baek meyh " . haa ? ahhaa . responsible maa . then tibe tibe nak numbfon . err . saye tak layan cine laa . hahaa . dia kate , tak ape laa . fb ade ? haa . ade . add laa :)

da tue , aku pown blaa . sampai pkol 1100am . isi borang , bayar sume laa ape nta lagi , pkol 1130am baru gerak . pkol 12 baru sampai . terima kaseh laa kan . aku nan tak breakfast nye lagi , kne tggu sampai 1330 . macam harr . bosan kott ceramah kau nie . lawak tak jadi -.-" . baru sejam lebih (baru ? -.-" ) dia bagi break . oke . sejam lagi tggu . then sambong balek . tapi good . dia habes kan awal . masalah nye , nak tggu cap jari , tanda tangan laa bagai , lagi sejam . haihh . da settle sume , balek laa . ingat kan akak nak amek , sebab kate nye , nak ke tesco . tapi dia msg . "kau naek bas laa . da petang sangat nie " err . oke . tibe tibe jumpe cine tadi . hahaa . ade jodoh laa -.-"

so , balek jep . aku teros tido . pkol 6 lebih kott . samapi pkol 7 . kejap nye ! -.-" aku mandi , solat , makan :) . opah masak kari ayam sedap laa . tak pasal pasal 2 pinggan . hahaa . dari pagi laa tak makan . sebab tue laa . then , tgok tgok laa tb . nan akak . tuka tuka . bosan nye cite hari nie . tibe tibe akak ajak makan luar . haa ? aku baru lepas makan laa ngoi . nak tak nak , follow jep laa . kenyang kenyang pown , aku bole order fish and chips . hahaa . lame laa tak makan . tapi tak bole concentrated laa . MAN U lawan MAN CITY kot . hahaa . of course laa MAN U kan ? :) 2 - 1 jep pown . oke laa tue :)

p/s : ceramah amali 3jam sabtu minggu depan . alaa . tak jadi lagi laa nak pegi cameron nie !


Friday, February 11, 2011

this night ♥

malam nie bosan gile ouh . ade orang call malas nak angkat . msg dia pown malas laa nak reply . haihh . cepat laa pkol 1 . hmm . after tgok raja lawak tadi , da tercengang bangang tak tawu nak buat ape . tapi best laa raja lawak malam nie . nazmi , balas , iloveyou . saye undi awak taw :) . hahaa . 

tapi before tue , aku rajen taw . tibe tibe rajen nak tolong opah basoh pinggan , buat aer . kat luar hujan . perghh . lebat gile kot . kilat petir berdentam dentum . tibe tibe BLAKOUT  . hahaa . terjerit laa aku kejap . terkejot . bukan takot :)

then , aku kemas kemas laa cket kat ruang tamu nie . tibe tibe jumpe paper cart untuk buat bintang bintang tue . teringat waktu kat skola . buat bintang bintang tue nan mia . obses sangat nan bf kan . sampai cikgu ajar kat depan tak peduli . sebok buat bintang tue kat bawah meja . hahaa . wondering , ade lagi ke tak nta bintang tue kat dia :)

so , gtg laa . esok ade ceramah 3jam . kalau ikot schedule , patot nye da ade kat cameron skrg . tibe tibe tak jadi . next week maybe -.-"

Thursday, February 10, 2011

tak ade keje :D


You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
No..

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

well , nie lirik lagu kat blog . haa . yang kauorg dengar skrg nie laa :) . da lame da dengar dulu . tapi baru rase nak letak skrg . hahaa . lirik dia best kan ? 
♥  

hmm . tadi tgok cerita the princess and the frog . hahaa . suke gile laa kat cerita tue . tak laa best mane pown tapi katak dia comel . hahaa . haa . macam nie :)




tibe tibe teringin pula nak cake macam nie 


yang kat atas dia macam nie 

kat bawah macam nie 

tapi yang paling penting mesti ade nie :)

ouhh . comel gile ! :) 
tak pown bole tak sesiape cari kan nie ? :)


hahaa . da da . merepek aku nie . nape nta minat gile kat katak nie . tibe tibe pula . hahaa :D

p/s : erin , lawa gilegilegilegilegile laa layout kau ! :D

Wednesday, February 9, 2011

B O S A N -.-"

bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan . . .  err . betol betol bosan nie . tak tawu nak buat ape since da bhenti keje nie . makan tido maen msg calling calling online . tue jep . macam ape da . so , sabtu nie sambong balek ceramah lesen yang 3jam tue . maybe ahad sambong lagi 3jam . menyampah laa kan tgok kawan yang amek late pown da start driving . atikah ket , elok elok eyh ? jealous bace entry awak yang awak da start driving tue :) . 

nak cari keje laa . tapi akak bising suro habes kan lesen dulu . haihh . ingat nak ikot paksu stay kat behrang . kat uma baru dia . tapi akak kate tak paya laa pula . suro ddok uma jadi bibik dia -.-"

tadi tgok bola . malaysia lawan hongkong . wahh . hebat laa malaysia . 2 - 0 kott :) . suke laa tgok safee . tapi dia tak gol kan . kne tiang gol jep . 

hmm . aku rase entry aku nie macam membosankan jep . so , better aku bla dulu . kan ? byee -.-"